22Aug

Jak získat oznámení kdykoliv vaše přátelé zveřejní něco na Facebooku

Chcete-li zůstat na špičce aktivity Facebooku vašeho přítele se stejným druhem upozornění, které se dostanete, když vás někdo zmiňuje v příspěvku nebo na vás označuje, je to snadné, pokud víte, kde hledat.

Proč nastavit výstrahy?

Ve výchozím nastavení vás služba Facebook upozorňuje na to, když jste se zmínili přímo. Pokud vás někdo označuje na fotce, zmíní vás v komentáři nebo přímo zveřejní na vaší stěně Facebooku, dostanete upozornění.Ale co když chcete zůstat na vrcholu chodu v životě přítele, i když nejste přímo označováni? Možná, že váš bratr má nové dítě a chcete okamžitě vidět fotky. Možná, že přítel prochází hrubým náplastí a chcete mít přátelské oko na svých příspěvcích v sociálních médiích. V takových případech budete muset udělat trošku extra legwork, abyste obdrželi oznámení kdykoli, když daná osoba něco zveřejní na Facebooku, a to nejen v případě, že s vámi komunikují.

Existují dva způsoby, jak se k problému přiblížit: pomocí seznamu "Zavřít přátelé" Facebooku a zapnutí upozornění pro jednotlivé přátele. Proč dvě různé možnosti a proč byste je použili? Mnoho lidí používá seznam "Zavřít přátelé", když posílají obsah na Facebook jako způsob, jak omezit publikum jen na své blízké přátele( např. Zvlášť osobní příspěvek nebo další vlna fotografií pro děti).Pokud chcete dostávat oznámení, když váš přítel z Facebooku něco zveřejní, ale nemusíte je nutně dát do seznamu blízkých přátel, můžete to udělat tak, že jednoduše přepnete upozornění na toho přítele.

Pro účely našeho tutoriálu se chystáme obrátit na oznámení pro našeho kamaráda "K", o kterém jsme přesvědčeni, že díky důkazům, které předvedla Throwback čtvrtek, fotky její zdánlivé věkové tváře, je upír. Pomocí oznámení z Facebooku zjistíme, zda se její aktivita vyskytne po setmění a kolem strašidelných opuštěných kryptoch, abychom mohli tuto záhadu zkrátit.

Kontrola nastavení oznámení

První objednávkou je zajistit, aby nastavení oznámení byla taková, že skutečně dostanete upozornění, které chcete po zapnutí upozornění pro vašeho přítele. Nejprve zkontrolujeme nastavení "Zavřít přátelé" a pak vaše obecná nastavení e-mailových upozornění.

Chcete-li tak učinit, přihlaste se ke svému účtu Facebook a klikněte na tento odkaz a přejděte přímo do správné dílčí nabídky. Pokud odkaz nefunguje, zvolte v pravém horním rohu obrazovky trojúhelník nabídky a klikněte na "Nastavení".

Vyhledejte položku "Oznámení" v levém navigačním sloupci. Klikněte na něj.

V nabídce "Oznámení" klikněte na odkaz "Upravit" vedle položky "Na Facebooku" v horní části seznamu.

Přejděte dolů do sekce "Co získáte oznámení o" a podívejte se na položku "Zavřít aktivitu přátel".K dispozici bude rozbalovací nabídka napravo, kde můžete vybrat "Na Facebooku a e-mailu", "Na Facebooku" a "Vypnuto".

Ve výchozím nastavení by měl být nastaven na možnost "Na Facebooku a e-mailu", ale pokud jste se v minulosti změnili nastavení oznámení, může být vypnuto. Nastavte oznámení na požadovanou úroveň( Facebook + E-mail nebo jen Facebook).

Nyní se podíváme na vaše obecná e-mailová upozornění, abychom zajistili, že obdržíte e-mailové upozornění pro uživatele, na něž jste oznámení upozornili, ale kteří nejsou uvedeni na seznamu "Zavřít přátelé".Chcete-li tak učinit, přejděte do nabídky nastavení e-mailových upozornění( klikněte na ikonu nabídky jako v předchozí části, vyberte "Nastavení", poté "Oznámení" a klikněte na tlačítko "Upravit" vedle položky "E-mail").

V této části je třeba vybrat buď horní možnost "Všechny oznámení. ..", nebo druhá "Důležité upozornění. ..", přizpůsobené vašim preferencím, pokud chcete dostávat e-mailová upozornění, pokud osoba není ve vašem blízkém seznamu přátel, ale vyzapnuli aktivní oznámení o svém profilu.

Upozornění na zapnutí systému

Nyní, když jsme dvakrát zkontrolovali nastavení oznámení, zbytek je snap. Jednoduše přejděte na stránku profilu svého přítele na Facebooku a podívejte se na tlačítko "Přátelé", které se vznášejí přes titulní fotku. Klepnutím na tlačítko vyvolejte rozevírací nabídku a v závislosti na vašich preferencích vyberte možnost "Získat upozornění" nebo "Zavřít přátelé".

Nezapomeňte, že "Zavřít přátelé" nejen automaticky zapne upozorňovací stranu věcí, ale přidá je také jako publikum k libovolným příspěvkům omezeným na seznam blízkých přátel( pokud tuto funkci používáte).Výběrem možnosti "Získat oznámení" se automaticky zapnou oznámení o profilu této osoby bez jejich přidání do libovolného seznamu.

Chcete-li upozornění vypnout, jednoduše se vraťte do profilu svého přítele a zrušte zaškrtnutí příslušné položky z rozbalovací nabídky.

To je vše, co je k dispozici, s rychlou kontrolou nastavení upozornění a rychlým přepínáním na stránce profilu vašeho přítele, které vám nikdy nezmeškáte vtipný příspěvek nebo dětskou fotku.