10Jul

Izbriši podatke sinkroniziranih postavki iz Microsoft računa u sustavu Windows 10

PREPORUČENI:Kliknite ovdje da biste ispravili pogreške sustava Windows i poboljšali performanse računala

Windows 10 omogućuje vam jednostavnu sinkronizaciju postavki na uređajima s operacijskim sustavom Windows 10. Korisnici koji koriste Microsoft račun za prijavu na sustav Windows 10 i nisu isključili značajku postavki sinkronizacije mogu sinkronizirati različite postavke, uključujući teme.

Značajka može sinkronizirati pozadinu radne površine, korisničku pločicu, poziciju trake zadataka na zaslonu, favoriti Edge i Internet Explorer, povijest i ostale podatke, Windows vjerodobor svemir, Wi-Fi profili, jezične postavke kao što su pravopisni rječnik i postavke jezika sustava, postavke Ease of Access i postavke tipa. Možete odabrati što ćete sinkronizirati na svojim uređajima tako da otvorite Postavke> Računi> Sinkroniziraj svoje postavke.

Kada uključite postavke sinkronizacije, značajka Windows 10 sinkronizira sve postavke i podatke aplikacije s Microsoftom račun tako da se može sinkronizirati na svim uređajima koji upotrebljavaju isti Microsoft račun. Sinkronizirani podaci zapravo su spremljeni na OneDrive račun.

instagram story viewer

Ako ne želite sinkronizirati postavke na različitim uređajima ili želite početi sa svježim, možete izbrisati sinkronizirane podatke s Microsoft OneDrive računa.

Izbrišite podatke o postavkama sinkronizacije s Microsoft računa

U ovom ćete vodiču vidjeti kako izbrisati sinkronizirane podatke s vašeg Microsoft računa u sustavu Windows 10.

Korak 1:Prije brisanja sinkroniziranih podataka najprije morate isključiti značajku postavki sinkronizacije. Da biste to učinili, idite napostavkeapp>Računi > Sinkronizirajte svoje postavke.

IsključitiPostavke sinkronizacijeopcija.

Korak 2:Zatim prijeđite na ovu stranicu tvrtke Microsoft i prijavite se pomoću podataka o Microsoftovom računu. Ako imate više od jednog Microsoft računa, prijavite se pomoću istog računa s kojeg želite izbrisati sinkronizirane podatke.

Korak 3:Pomaknite se dolje za pregled gumba Ukloni. Jednostavno kliknite na gumbUklonitidugme. KlikDagumb kada se prikaže dijaloški okvir za potvrdu da biste izbrisali sinkronizirane podatke s Microsoft OneDrive računa.

To je to! Sada biste trebali vidjeti "Vaša osobna postavka uklonjena je iz oblaka". Sve postavke se možda neće odmah izbrisati s Microsoftovih poslužitelja. Podaci će biti izbrisani kada sljedeći proces rasporeda čišćenja bude pokrenut na Microsoftovim poslužiteljima.

Možete uključiti postavke sinkronizacije ako ga želite ponovno početi upotrebljavati.

Ne zaboravite provjeriti kako se odjaviti s Microsoft računa u članku u sustavu Windows 10.