18Jul

Kako ukloniti "Premjesti u Dropbox" iz kontekstnog izbornika

PREPORUČENI:Kliknite ovdje da biste ispravili pogreške sustava Windows i poboljšali performanse računala

Dropbox je vrlo dobro poznato ime na području osobnog skladištenja oblaka. Milijuni korisnika računala i pametnih telefona aktivno koriste Dropbox kao primarnu lokaciju za spremanje svojih digitalnih podataka. Aplikacija Dropbox dostupna je svim vodećim računalnim i mobilnim operacijskim sustavima.

Kada instalirate desktop klijenta Dropboxa u sustavu Windows 7, Windows 8 ili Windows 10, dodajePremjesti u Dropboxopciju u kontekstni izbornik (izbornik desnim klikom). Jednostavnim riječima, kada se instalira program Dropbox, vidjet ćete opciju Premjesti u opciju Dropbox kada desnom tipkom miša kliknete na datoteku ili mapu.

Opcija je praktična jer možemo jednostavno kliknuti desnom tipkom miša na datoteku ili mapu, a zatim kliknite Premjesti u Dropbox mogućnost da brzo prenesete datoteku na naš Dropbox račun bez potrebe za otvaranjem Dropbox klijenta.

Opcija Premjesti u Dropbox dostupna je korisnicima koji aktivno prenose datoteke u Dropbox, ali istu mogućnost može ne budite toliko korisni za korisnike koji koriste Dropbox jednom za neko vrijeme za stvaranje sigurnosne kopije svojih važnih datoteka.

instagram story viewer

Korisnici koji ne koriste opciju Premjesti u Dropbox vrlo često bi se htjeli riješiti toga. Budući da u odjeljku Dropbox ne postoji opcija za skrivanje ili uklanjanje opcije Premjesti do ispuštanja iz kontekstnog izbornika datoteka i mapa, evo kako riješiti opciju Premjesti u Dropbox s izbornika desnom tipkom miša u sustavu Windows.

NAPOMENA 1:Čini se da se opcija Premjesti u Dropbox također pojavljuje u sustavu Mac OS X, ali ovaj je vodič samo za Windows.

NAPOMENA 2:Postoji još jedna metoda koja zahtijeva odjavljivanje datoteke DropboxExt25.dll i DropboxExt64.25.dll pomoću povišenog brzog. No, budući da metoda nije vrlo izravna, ovdje ne objašnjavamo metode.

Način 1 od 2 da biste onemogućili Move to Dropbox iz kontekstnog izbornika

Korak 1:Prvi korak je da zatvorite program Dropbox, ako je pokrenut. Da biste dovršili program, desnom tipkom miša kliknite ikonu Dropbox na paleti sustava da biste vidjeli mali dijaloški okvir, kliknite ikonu Postavke, a zatim kliknite mogućnost Izlaz iz spremnika.

Korak 2:Sljedeći,desni klikna prečacu Dropbox na radnoj površini i klikniteNekretnine.

A ako na radnoj površini nema prečaca, izradite ga.

Korak 3:IspodprečacKliknite karticuCiljkutija.

Korak 4:Dodajte preklopku "-move-to-dropbox = False" (bez navodnika) na kraju zadanog ciljanog teksta. Na taj način ciljani tekst treba izgledati nakon dodavanja gore navedenog teksta.

Korak 5:Na kraju, kliknite gumb Primijeni. Sada pokrećite Dropbox dvostrukim klikom na ikonu radne površine ili pretraživanjem iz izbornika Start, a zatim desnom tipkom miša kliknite datoteku ili mapu da biste vidjeli kontekstni izbornik bez dosadne opcije Premjesti do ispuštanja.

2. metoda od 2 za uklanjanje opcije Premjesti do ispuštanja iz kontekstnog izbornika

Idite na ovu metodu ako gore navedeni zaobilazni način rada ne radi na vašem računalu. U ovoj metodi koristimo popularni CCleaner softver (besplatno) jer uključuje opcije za uklanjanje neželjenih unosa iz kontekstnog izbornika.

Korak 1:Preuzmite CCleaner i instalirajte ga, ako već nije instaliran.

Korak 2:Požuri CCleaner. Idite na Tools (Alati), kliknite Startup (Pokretanje), a zatim se prebacite na karticu izbornika Context

Korak 3:Ovdje odaberiteDropboxExtunos, a zatim kliknite gumb Onemogući da biste uklonili opciju Premjesti u opciju Dropbox u kontekstnom izborniku.

Morate ponovo pokrenuti računalo jednom da biste vidjeli promjenu.

Da biste ponovno omogućili mogućnost Premjesti u Dropbox, ponovo pokrenite program CCleaner, idite na Tools, Startup i Kartica izbornika kontekst, odaberite stavku DropboxExt (ako postoji više unosa, molimo sve njih), a zatim kliknite gumb Omogući. Ponovo pokrenite računalo. To je to!