22Aug

Kako dobiti obavijesti kad god prijatelji šalju sve na Facebooku

Ako želite ostati na vrhu aktivnosti svojeg prijatelja na Facebooku s istim vrstama upozorenja koje dobivate kada vas netko spominje u postu ili vas označava, to je lako učiniti ako znate gdje izgledati.

Zašto postaviti upozorenja?

Prema zadanim postavkama, Facebook vas upozorava kada ste izravno spomenuti. Ako vas netko označi na fotografiji, spominje vas u komentaru ili izravno postavlja postove na vašem Facebook zidu, dobit ćete upozorenje. Ali što ako želite ostati na vrhu odlaska u život prijatelja čak i kada niste izravno označeni? Možda tvoj brat ima novu bebu i odmah želiš vidjeti fotografije. Možda prijatelj prolazi kroz grubu zakrpu i želite zadržati prijateljsko oko na svojim društvenim medijima. U takvim slučajevima morat ćete napraviti malo dodatnih radnji za primanje obavijesti svaki put kada ta osoba objavljuje nešto na Facebooku, a ne samo kada oni stupaju u interakciju s vama.

Postoji dva načina za pristup problemu: pomoću popisa Facebooka "Zatvori prijatelje" i uključivanjem obavijesti za pojedinačne prijatelje. Zašto dvije različite opcije i zašto biste ih koristili? Mnogi ljudi upotrebljavaju popis "Zatvori prijatelje" kada objavljuju sadržaj na Facebooku kao način ograničavanja publike samo svojim bliskim prijateljima( na primjer, osobito osobni post ili drugi val beba fotografija).Ako želite primati obavijesti kada vaš prijatelj na Facebooku objavljuje nešto, ali ih ne želite nužno postaviti na popis bliskih prijatelja, to možete učiniti jednostavnim obavještavanjem tog prijatelja.

instagram story viewer

U svrhu našeg vodiča ćemo uključiti obavijest za našeg prijatelja "K", a mi smo uvjereni da je, zahvaljujući dokazima koje su predstavile fotografije koje je objavila Throwback četvrtkom njezina naizgled bezgrešnog lica, vampir. Pomoću Facebookovih obavijesti vidjet ćemo hoće li se sva njezina aktivnost dogoditi nakon sumraka i oko zastrašujućih napuštenih kripti, tako da možemo napraviti kratki rad ovog otajstva.

Provjera postavki obavijesti

Prva narudžba tvrtke je osigurati da su vaše postavke obavijesti takve da ćete zapravo dobiti upozorenja koja želite kada uključite obavijesti za svog prijatelja. Najprije provjerit ćemo vaše postavke "Zatvori prijatelje", a zatim opće postavke obavijesti e-poštom. Da biste to učinili, prijavite se na svoj Facebook račun i kliknite ovu vezu da biste prešli na ispravan podizbornik. Ako veza ne radi za vas, odaberite trokut izbornika u gornjem desnom kutu zaslona i kliknite "Postavke".

Potražite unos "Obavijesti" na lijevom navigacijskom stupcu. Kliknite je.

U izborniku "Obavijesti" kliknite vezu "Uredi" pored stavke "Na Facebooku" pri vrhu popisa.

Pomaknite se do odjeljka "Što vas obavještavate o" i potražite unos "Zatvori aktivnosti prijatelja".Na desnoj se stranici nalazi padajući izbornik na kojem možete odabrati "Na Facebooku i E-pošti", "Na Facebooku" i "Isključeno".Prema standardnim postavkama trebao bi biti postavljen na "Na Facebooku i E-pošti", no ako ste se prošli poredak sa svojim postavkama obavijesti, možda je isključen. Postavite obavijest na razinu koju želite( Facebook + e-mail ili samo Facebook).U nastavku pogledajte vaše opće obavijesti e-poštom kako biste osigurali obavijesti e-poštom za osobe koje obavljate obavijesti, ali koji nisu na popisu "Zatvori prijatelje".Da biste to učinili, prijeđite na izbornik postavki obavijesti e-poštom( kliknite ikonu izbornika kao i prethodni odjeljak, odaberite "Postavke", a zatim "Obavijesti" i kliknite gumb "Uredi" pored stavke "E-pošta").

U tom odjeljku trebate odabrati vršnu opciju "Sve obavijesti. .." ili drugu "Važne obavijesti. ..", prilagođenu vašim željama, ako želite primati obavijesti putem e-pošte ako osoba nije na vašem bliskom popisu prijatelja, ali viuključili su aktivne obavijesti za svoj profil.

Obavijest o uključivanju

Sada kada smo dvaput provjerili postavke obavijesti, ostatak je trenutak. Jednostavno prijeđite na stranicu profila prijatelja Facebooka i potražite gumb "Prijatelji" koji plutaju po naslovnoj fotografiji. Kliknite gumb za povlačenje padajućeg izbornika i odaberite "Primajte obavijesti" ili "Zatvori prijatelje", ovisno o vašoj želji.

Ne zaboravite, Zatvori prijatelje ne samo da će automatski uključiti obavijest strana stvari, već će ih dodati i kao publiku na sve postove koji su ograničeni na popis bliskih prijatelja( ako upotrebljavate tu funkciju).Odabirom opcije "Primanje obavijesti" samo će se uključiti obavijesti o profilu te osobe bez da ih dodate na bilo koji popis.

Da biste isključili obavijesti, jednostavno se vratite na profil svog prijatelja i poništite odabir odgovarajuće stavke s padajućeg izbornika.

To je sve, uz brzu provjeru postavki obavijesti i brzo prebacivanje na stranicu profila vašeg prijatelja, nikad više nećete propustiti smiješnu postaju ili fotografiju bebe.